0 545 216 32 32
Sosyal Medya Hesaplarımız

EPOKSİ ZEMİN KAPLAMALARI

24 Ekim 2019
3 kez görüntülendi

Ürün Açıklaması

Kimyasal bir reçine olan epoksi özellikle son yıllarda zemin kaplamalarında sıklıkla kullanılan bir madde haline gelmiştir. Reçine ile ona katalizör etkisi yapan bir poyepoksit maddenin reaksiyonu sonucu sertleşmesi ile meydana gelir. Özellikle kimyasal maddelere karşı oldukça dayanıklı olan epoksi bu özelliği ile tercih sebebi olmaya başlamıştır. Yine hijyenik bir zemin olmasını sağlar. Antibakteriyel özelliği vardır. Bu nedenle epoksi kaplama zeminler başlangıçta sağlık, ilaç gibi sektörler olmak üzere birçok alanda kullanılmaktadır. Bu alanlardan bazılarını saymamız gerekirse; hastaneler, eczaneler, ilaç depoları, ilaç fabrikaları, gıda ürünleri fabrikaları ve depoları, spor salonları, soğuk hava depoları, oteller, dersaneler, mağazalar ve ofisler sayılabilir.

Epoksi zemin kaplama doğanın rüzgar, fırtına, dalga, ısıl değişimler, donma-çözünme, kirlenme, kimyasal etkiler, ve sanayinin en kötü koşullarına karşı yapı zeminlerini (iç ve dış) estetik malzemelerle kaplayarak korumak için geliştirilen teknolojik yapı malzemesi grubudur.

Bunların yanı sıra, üstün yapışma özelliği, mekanik ve fiziksel dayanımlarından dolayı değişik yapıdaki inşaat malzemelerini birbirine yapıştırmak ve tutturmak için de kullanılan epoksi malzemeler bulunmaktadır

Ürün Özellikleri

  • Kimyasallara karşı dayanıklıdır.
  • Sürtünmeye ve aşınmaya karşı dayanıklıdır.
  • Kolay temizlenir, hijyeniktir.
  • Yağ ve kimyasallara karşı dirençlidir.
  • Estetiktir.

Ürün Görselleri